Kontakt/CONTACT

Använd formuläret till höger för att skicka ett meddelande till oss.

Please use the form on the right for sending us a message.

Bitte vervenden Sie rechtsstehendes Formular, um uns eine Nachricht zu senden

Nordsjö gård
59196 Motala
Sweden

IMG_0513.JPG

Boende

Ett av våra hus, Kullen, hyr vi ut för kortare eller längre vistelser i huvudsak under sommarhalvåret men även vintertid i samband med jakt eller fiske. Det är ett hemtrevligt hus med tre rum och kök som tidigare fungerat som rättarebostad och med en fantastiskt fin utsikt över sjön. Läget är centralt på gården, nära stallar och ridhus, men ändå avskilt med en egen liten trädgård som gränsar till en av fårhagarna. En trevlig uteplats mot västra husväggen där det finns en möbel att sitta i och bara njuta av utsikten, kanske grilla dagens middag eller äta morgonens frukost. Som komplement, om sällskapet är större än fyra personer, har vi rum i gårdens gamla köksflygel som ligger i direkt anslutning till huvudbyggnaden.


Kullen

Kullen har två ganska likvärdiga sovrum med två 90 cm sängar i vardera, byrå och väggkrokar för klädförvaring och det ena rummet har också en ganska stor garderob.
Det finns ett litet kapprum som är praktiskt för ytterkläder, skor och stövlar, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt toalett med dusch i direkt anslutning.
Köket med både fungerande vedspis och vedbakugn utöver den moderna köksutrustningen rymmer allt man behöver för matlagning och mysig samvaro. Slutligen finns ett ljust, trevligt sällskapsrum med skön soffa, fåtöljer och öppen spis. Det finns också TV, DVD, CD-spelare och fritt internet för den som inte bara vill njuta av brasan eller den vackra naturen.

 
 

Köksflygeln

I anslutning till gårdens huvudbyggnad (ca 200 m från Kullen) ligger den gamla köksflygeln där matlagningen skedde i gamla tider. Byggnaden inrymde även förrådsrum och pigkammare och under början av förra seklet tillverkades mousserande vin på vita vinbär, som odlades i stor skala på gården, här under namnet "Nordsjö skum".
Nu finns där två gästrum och ett litet sällskapsrum samt två små toaletter och en liten dusch. Rummen kan hyras som ett komplement till Kullen om sällskapet är större än fyra personer men med gemensamt kök på Kullen.

 

Priser

  • 5.000 kr / vecka för två personer - därutöver ytterligare 1.000 kr per tillkommande person
  • 15.000 kr / månad för två personer - därutöver ytterligare 3.000 kr per tillkommande person
  • 1.200 kr / dag för två personer - därutöver ytterligare 300 kr per tillkommande person
  • Minimum tre dagars vistelse om det inte är boende i samband med jakt

Enklare frukostvaror i kylen vid ankomst, lakan, handdukar, morgonrockar och städning ingår. Samtliga priser är inklusive moms.